Hoe onderhoud je houten sieraden?​

Veel mensen vragen zich af hoe je houten sieraden onderhoudt. Gelukkig is dit niet zo ingewikkeld.

Doe af en toe wat olie op je houten sieraden om ze mooi te houden. Hout is net als je dure leren (wandel)schoenen, deze moet je ook invetten of poetsen op zijn tijd. 

Olie die je kunt gebruiken voor de sieraden kan lijnolie zijn, maar andere soorten olie zijn ook goed. Bijvoorbeeld olijfolie of druivenpitolie.

Tip: Als ik aan het koken ben, heb ik altijd wel olijfolie of iets dergelijks bij de hand, want ik bak liever met olie dan met boter.

Sta je ‘s ochtends voor de spiegel voor het onderhoud van je gezicht 🙂 en gebruik je gezichtsolie,  pak dan gelijk  je houten sieraad even mee!

N.b. De olie mag niet vervuild zijn. Gebruik dus niet die oude smeerolie van je motor ;-). 

Hoe onderhoud je houten sieraden
Nog meer weetjes over de houten sieraden van sieraden van hout

Alle houten sieraden van deze site zijn gedrenkt in lijnolie. Deze olie beschermt het sieraad en geeft het hout een diepe kleur en een zachte glans. Bovendien heeft lijnolie een heerlijke natuurlijke geur. Dus met het dragen van de sieraden heb je geen chemische luchtjes om je heen. 

De metalen onderdelen van de oorbellen en kettingen zijn altijd nikkelvrij, of ze zijn van zilver. Soms is er een lichte verkleuring opgetreden van het metaal omdat de oorbellen in lijnolie gedrenkt zijn. Het kan ook zijn dat er nog een restje opgedroogde lijnolie op zit. Dit kun je er van afvegen.

Winkelwagen