Hoe onderhoud je houten sieraden?​

Doe af en toe wat olie op je houten sieraden om ze mooi te houden. Hout is net als je dure leren schoenen, deze moet je ook invetten of poetsen op zijn tijd. Olie die je kunt gebruiken voor de sieraden kan lijnolie zijn, maar olijfolie of druivenpitolie is ook goed. Zolang de olie maar niet vervuild is. Gebruik dus niet die smeerolie van je motor ;-).

Hoe bepaal ik mijn ringmaat en hoe zit dat met houten ringen?

Onder ringen zie je een drop down menu waarin de maten zijn aangegeven. Deze maten zijn altijd bij benadering en halve of kwart maten, bijv. 17,5 mm, is in hout moeilijk te maken. Gelukkig verschilt de dikte van de vingers van je rechter- en linkerhand bijna altijd . Ben je rechts dan zijn de vingers van je rechterhand dikker, ben je links, dan is dit net andersom. Vaak zit er een maat (1mm) verschil in. Ook warmte en kou hebben invloed op de dikte van je vingers. Heb je een ring gekocht die bijvoorbeeld iets te ruim is, probeer hem dan eens aan je andere hand of aan een andere vinger.
Hieronder zie je een plaatje waarop je kunt zien hoe je je ringmaat meet. 

houten sieraden

houten sieraden houten sieraden

Nog meer weetjes over de houten sieraden van sieraden van hout

Alle houten sieraden van deze site zijn gedrenkt in lijnolie. Deze olie beschermt het sieraad en geeft het  hout een diepe kleur en een zachte glans. Bovendien ruikt lijnolie lekker en heeft het een natuurlijke geur. Dus met het dragen van de sieraden heb je geen chemische luchtjes om je heen. 

De metalen onderdelen van de oorbellen zijn altijd nikkelvrij, of ze zijn van zilver. Soms is er een lichte verkleuring opgetreden op het metaal omdat de oorbellen in lijnolie gedrenkt zijn . Het kan ook zijn dat er nog een restje opgedroogde lijnolie op zit. Dit kun je er van afvegen.

Handen wassen met een houten ring om, kan dat?​

Je kunt rustig je handen wassen met zeep als je een houten ring draagt. Daar kan zo’n ring prima tegen. Als je nou heeeel vaak je handen wast doe dan iets vaker olie op je houten sieraad zoals bovenaan deze pagina is beschreven.