Een passie voor hout, het bestaat!

Als je eenmaal oog voor hout hebt, laat het je niet meer los. Neem dat van mij aan.
Van de vele stukken hout die ik in handen krijg maak ik houten sieraden. Om tot een ontwerp te komen laat ik mij altijd leiden door de prachtige belijningen en kleurverschillen die veel van de soorten hout bieden.  Een deel van de houten sieraden zijn gemaakt door verschillende houtsoorten te combineren. Daarnaast maak ik sieraden die weer uit een enkel stuk hout gesneden zijn. Voor de ringen gebruik ik ook takken, zodat de jaarringen (ja een tak heeft die ook) mooi zichtbaar worden op de ring.

Ooit begon ik met sieraden te maken die bestemd waren voor vrouwen, maar ik kwam er al snel achter dat menige man ook van houten sieraden houdt. En als vanzelf kwamen er toen kinderringetjes 🙂 

Alle werken zijn op een milieuvriendelijke wijze gemaakt uit hout met het FSC-keurmerk. Maar nog veel vaker gebruik ik afvalhout zoals bijvoorbeeld restanten meranti uit de bouw of, als ik geluk heb, een stukje mahonie bij de timmerwerkplaats. De meeste takken die ik gebruik voor het maken van ringen komen uit mijn eigen tuin. Daarnaast struin ik graag kringloopwinkels af om te kijken of ik een afgedankt meubelstuk van een bijzondere houtsoort kan scoren . Op deze manier wordt er bijgedragen aan een duurzame samenleving.  

Van oorsprong ben ik meubelmaker en portretschilder. Nog steeds maak ik kunstzinnige houten tafels en objecten. Allemaal uit afvalhout. Zie o.a. de foto hiernaast.  Portretschilderen is eveneens nog steeds een van mijn bezigheden. Vaak doe ik dit in opdracht, dus als je nog een portret wilt….  

Hieronder staan de  links naar mijn andere websites ‘Het Blad van de Bomen’  voor de tafels en objecten en  ‘Marcelle van der Leeuw’ voor de portretten.

button for houten sieraden