Meest Duurzame Sieraden

Meest Duurzame Sieraden

lucifer oorbellen van laurier

Meer over Houten sieraden
Een duurzamer sieraad vinden dan eentje van hout?  Goud- of diamantmijnen zijn er niet voor nodig. Uit het hout van slechts één boom van redelijk formaat kun je eindeloos veel oorbellen, ringen of halskettingen maken. Stuk voor stuk uniek! En eco-friendly.

Ontwikkeling 2019-2022

Vier jaar geleden zijn wij verhuisd naar het buitengebied en kregen we beschikking over een klein maisveldje. Mais wilden we niet verbouwen, maar we wilden wel graag  de biodiversiteit vergroten. Al snel rees het plan om hier een voedselbos aan te leggen.

Nieuwe aanplant

We begonnen met het planten van veel verschillende planten en bomen: fruitbomen, notenbomen, bessenstruiken en talloze planten vonden hun plekje in ons groeiende voedselbos. Elk jaar plantten we nieuwe variëteiten, waardoor de biodiversiteit op ons stukje land gestaag toenam.

Uitzondering

Boomstam oorknopjes van hout van de laurier

Toch was er één uitzondering die misschien niet direct in een voedselbos thuishoorde: de laurierstruik. Deze struik (een prunussoort) wordt vaak gebruikt voor snelgroeiende hagen, die met die leerachtige bladeren (zie foto onder).  Laurier heeft niet veel eetbaars te bieden voor de mens (wel voor de vogels!) en heeft weinig bloei. Dus waarom plantten we het? Het antwoord was simpel: de laurierstruik bood iets anders waardevols, namelijk prachtig hout dat perfect is voor het maken van houten sieraden

Picture of Marcelle
Marcelle

Maker van houten sieraden

6 reacties op “Meest Duurzame Sieraden”

  1. Laurierhout is iid prachtig.
    Bij mij worden de bladeren verwerkt in de keuken.
    Leuk artikel.
    Succes! 🍃🍀🍃
    Eveline/Gavi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen