Welke ringmaat heb ik?

“Welke ringmaat heb ik”, vragen mensen zich vaak af. Daarom het volgende: onder houten ringen zie je een drop down menu waarin de maten zijn aangegeven. Deze maten zijn altijd bij benadering. Halve of kwart maten, bijv. 17,5 mm, is in hout moeilijk te maken. Gelukkig verschilt de dikte van de vingers van je rechter- en linkerhand bijna altijd . Ben je rechts dan zijn de vingers van je rechterhand dikker, ben je links, dan zijn de vingers van je linkerhand dikker. Vaak zit er een maat (1mm) verschil in. 

Ook warmte en kou hebben invloed op de dikte van je vingers. Past de ring niet? Probeer hem eens aan je andere hand of aan een andere vinger.

Ring te groot, te klein?

Zie je een hele mooie ring op de site, maar is die een maat te klein? Gelukkig is het bij de meeste ringen van deze website mogelijk om ze iets groter te maken. Hout kan namelijk uitgeschuurd worden.  Wil je jouw uitgekozen ring iets ruimer, verstuur dan een bericht via het contactformulier, en ik zal kijken of het kan.

In sommige gevallen is het ook mogelijke om een te grote ring in een kleinere maat te laten maken. Dit is afhankelijk of het (meestal bijzondere stuk) hout nog voorradig is. Neem dan eveneens contact op via het contactformulier. 

Hiernaast een plaatje en een tabel waar je ziet hoe je je ringmaat kunt opmeten.

Welke ringmaat heb ik?
Welke ringmaat heb ik?

Handen wassen met een houten ring om, kan dat?

Welke ringmaat heb ik

Je kunt rustig je handen wassen met zeep als je een houten ring draagt. Daar kan zo’n ring prima tegen. Als je nou heeeel vaak je handen wast doe dan iets vaker olie op je houten ring zoals bovenaan deze pagina is beschreven.

Voor onderhoud van je houten ringen klik hier 

Winkelwagen